Frittata cu baby spanac si rosii cherry

Probabil ca macar odata v-au spus bunicii vostrii acest proverb : “micul dejun il iei singur(a), pranzul cu prietenii si cina cu dusmanii”. Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar pentru asta trebuie sa avem grija ce punem in farfurie. Pentru o zi plina de energie si voie buna, trebuie sa avem in farfurie un mic-dejun bogat in proteine, fibre si carbohidratati. Pentru un astfel de mic-dejun bogat putem sa alegem o frittata cu baby spanac si rosii cherry.

Ingrediente:

-4 oua

-1 lingurita de lapte

-baby spanac

-5-6 rosii cherry

-1 avocado

-1 ceapa verde

-parmezan

Dupa ce ai batut oualele bine de tot adauga lingurita de lapte si pune totul intr-o tigaie, nu foarte mare, ca sa nu fie frittata prea subtire. Las-o la cuptor pentru cel putin 10 minute, timp in care poti pregati guacamole. Pisezi avocado foarte bine, adaugi ceapa tocata si putin piper. Dupa ce ai scos frittata de la cuptor, pe o jumatate intinzi guacamole, aranjezi foile de baby spanac, rosiile cherry si o impachetezi. Pe deasupra pui putin parmesan si totul este gata.

Sa nu iti fie teama sa savurezi o felie sau chiar 2 de paine, pentru ca asa cum spuneam, micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti asigure satietate pentru timp indelugant. Daca micul-dejun nu este consistent risti ca intreaga zi sa ai senzatia ca iti este foame si sa rontai in permanenta, obicei care are ca rezultat aparitia a cateva kilograme in pus.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: