Stevia in loc de zahar

Zaharul reprezinta cea mai mare problema pentru mai mult de jumatate din populatie. Reprezinta una dintre micile placeri ale tuturor. Aud tot mai des persoane in jurul meu care spun ca sunt constiente ca zaharul nu este benefic, dar nu stiu cum sa scape de acest obicei si în același timp sa mai manance si ceva dulce din cand în cand. Va dau o veste buna, acest lucru lucru este posibil, daca inlocuim zaharul cu stevia.

Specia Stevia Rebaudiana, creste în Paraguay și Brazilia, aici oamenii folosesc frunzele de stevie de sute de ani pentru a indulci alimentele. Stevia este un indulcitor non-nutritiv, adica nu contine calorii, ceea ce ne dorim cu totii, să putem manca dulce, dar fara calorii. Frunzele uscate de stevie au o putere de indulcire de aproximativ 40 de ori mai mare decat zaharul.

De altfel, stevia contine și compusi antioxidanti cum sunt flavonoizii sau triterpenele. Datorita interesului mare pentru alimenatie, stevia a fost foarte mult studiata, iar pentru a diminua gustul amarui pe care-l lasa dupa ce era consumata, acum, pe piata se gasesc produse cu stevie stabilizata cu erithriol.  Astfel, produsele din stevie stabilizata cu erithriol pot sa fie folosite exact ca zaharul, fie pentru indulcirea ceaiurilor, cat și pentru deserturi.

Zaharul are o influenta puternica si asupra aspectului fizic. Consumul mare de zahar este responsabil pentru aparitia acneei pe fata, pentru caderea parului si pentru aspectul gras al tenului si al parului.

Foto credit: pixabay.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: