Stevia in loc de zahar

Zahărul reprezintă cea mai mare problemă pentru mai mult de jumătate din populație. Reprezintă una dintre micile plăceri ale tuturor. Aud tot mai des persoane în jurul meu care spun că sunt conștiente că zahărul nu este benefic, dar nu știu cum să scape de acest obicei și în același timp să mai mănânce și ceva dulce din când în când. Vă dau o veste bună, acest lucru lucru este posibil,dacă înlocuim zahărul cu ștevia.

Specia Stevia Rebaudiana, crește în Paraguay și Brazilia, aici oamenii folosesc frunzele de ștevie de sute de ani pentru a îndulci alimentele. Ștevia este un îndulcitor non-nutritiv, adică nu conține calorii, ceea ce ne dorim cu toții, să putem mânca dulce, dar fără calorii. Frunzele uscate de ștevie au o putere de îndulcire de aproximativ 40 de ori mai mare decât zahărul.

De altfel, ștevia conține și compuși antioxidanți cum sunt flavonoizii sau triterpenele. Datorită interesului mare pentru alimenație, ștevia a fost foarte mult studiată, iar pentru a diminua gustul amărui pe care-l lăsa după ce era consumată, acum, pe piață se găsesc produse cu ștevie stabilizată cu erithriol.  Astfel, produsele din ștevie stabilizată cu erithriol pot să fie folosite exact ca zahărul, fie pentru îndulcirea ceaiurilor, cât și pentru deserturi.

Zaharul are o influenta puternica si asupra aspectului fizic. Consumul mare de zahar este responsabil pentru aparitia acneei pe fata, pentru caderea parului si pentru aspectul gras al tenului si al parului.

Foto credit: pixabay.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: