Inghetata de banane

Ce spuneți de o înghețată făcută în casă, cu puține calorii, fără coloranți sau aditivi, doar ingrediente naturale? Da, chiar se poate, și este delicioasă! A-ți fi crezut că dacă înghețați banana poate să iasă ceva delicios?

Nici măcar nu aș putea să vă scriu o rețetă, atât de ușor este de făcut. Trebuie să țineți banana la congelator pentru cel puțin 2-3 ore, se poate și să o lăsați peste noapte, dar dacă vă este poftă și nu v-ați gândit din timp, necesită cel puțin 2-3 ore până să înghețe.

După ce o scoateți de la congelator o puneți în blender și o mixați până devine cremoasă. Inițial nu va avea un aspect plăcut, va fi doar pisată, dar conținutul mare în pectine o va face să se transforme într-o pastă fină și cremoasă. Trebuie doar să insistați puțin cu blenderul.

Dacă vrei să o faci mai specială poți să adaugi și alte ingrediente după ce a devenit cremoasă, fie fulgi de cocos, unt de arahide făcut în casă sau chiar alune simple, nuci, migdale sau poate miere.

În cazul în care îți este poftă, poți să o consumi și așa, ca pe o cremă, dacă nu, o poți muta în forme și o lași la congelator până se întărește.

Poftă bună!

Foto credit: shutterstock

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: