De ce este important sa facem miscare in fiecare zi?

Sportul reprezintă un joc al disciplinei, al autocunoașterii, dar și al perseverenței, care aduce multiple beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte.

Fie că practicați un sport de performanță, că mergeți la sala de fitness, la alergat în parc sau plimbat cu bicileta, nu contează, orice tip de activitate fizică este benefică pentru organism, important este să facem puțină mișcare în fiecare zi!

Ultimele date statistice demonstrează că 2 din 3 persoane nu sunt conștiente de importanța mișcării fizice pentru funcționarea organismului. Printre cele mai importante beneficii pe care le aduce sportul se numără:

-întinerește inima

-prelungește viața și calitatea acesteia

-motivație și încredere în sine

-menținerea greutății

-echilibrează activitatea psihică

-ajută mintea să se odihnească

-stare pozitivă, energică

Nu are rost acum să înșir pe mai multe pagini importanța sportului, cu toții suntem conștienți, dar este mai greu până putem să ne mobilizăm să facem ceva în această privință sau de cele mai multe ori găsim scuze, nu avem timp, nu este deschis la sală când vrem noi să mergem sau este frig afară.

Prin activitate fizică nu se înțelege doar sală, bazin sau alt sport de performanță, pur și simplu sunt oameni cărora nu le place să facă acest lucru, dar acesta nu este un motiv să devenim sedentari! Putem opta pentru mersul pe bicicletă, alergat în parc, mersul pe jos până la birou sau până acasă, orice tip de activitate fizică, fie ea doar și o plimbare cu prietenii în parc, reprezintă un prim pas spre adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Încercați acest ”mic experiment” pentru  2 săptămâni și veți observa schimbări majore, veți fi mai liniștiți, mai odihniți, mai relaxați și nu în ultimul rând mai încrezători și mai fericiți!

Foto credit: bodygeek.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: