De ce este important sa facem miscare in fiecare zi?

Sportul reprezinta un joc al disciplinei, al autocunoasterii, dar si al perseverentei, care aduce multiple beneficii atat pentru corp, cat si pentru minte.

Fie ca practicati un sport de performanta, ca mergeti la sala de fitness, la alergat în parc sau plimbat cu bicileta, nu conteaza, orice tip de activitate fizica este benefica pentru organism, important este sa facem putina miscare in fiecare zi!

Ultimele date statistice demonstreaza ca 2 din 3 persoane nu sunt constiente de importanta miscarii fizice pentru functionarea organismului. Printre cele mai importante beneficii pe care le aduce sportul se numara:

-intinereste inima

-prelungeste viata si calitatea acesteia

-motivatie si incredere in sine

-mentinerea greutatii

-echilibreaza activitatea psihica

-ajuta mintea sa se odihneasca

-stare pozitiva, energica

Nu are rost acum sa insir pe mai multe pagini importanta sportului, cu totii suntem constienti, dar este mai greu pana putem sa ne mobilizam sa facem ceva în aceasta privinta sau de cele mai multe ori gasim scuze, nu avem timp, nu este deschis la sala cand vrem noi sa mergem sau este frig afara.

Prin activitate fizica nu se intelege doar sala, bazin sau alt sport de performanta, pur și simplu sunt oameni carora nu le place sa faca acest lucru, dar acesta nu este un motiv sa devenim sedentari! Putem opta pentru mersul pe bicicleta, alergat in parc, mersul pe jos pana la birou sau pana acasa, orice tip de activitate fizica, fie ea doar și o plimbare cu prietenii in parc, reprezinta un prim pas spre adoptarea unui stil de viata echilibrat.

Incercati acest ”mic experiment” pentru  2 saptamani si veti observa schimbari majore, veti fi mai linistiti, mai odihniti, mai relaxati si nu in ultimul rand mai increzatori si mai fericiti!

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: