Inlocuitori pentru cafea

Ritmul alert și stresant în care am ajuns să trăim ne conduce să recurgem la orice modalitate de a mai prinde puțină energie, cel mai frecvent apelăm la cafea, câteodată uităm numărul ceșculețor la care am ajuns. Cafeaua este benefică pentru organism, dar în cantități limitate și fără zahăr sau lapte.

Putem să-i furnizăm organismului energie și prin alte modalități mai benefice pentru sănătatea organismului. În zilele solicitante poți apela la alimentele bogate în fibre și vitamine, acestea au efect asemător cu cafeaua.

În primul rând consumă fructe, acestea furnizează organismului proteine, vitamine și fibre. Printre fructele care pot înlocui efectul cafelei se numără avocado, portocala, papaya și afine.Cele din urmă stimulează activitatea cerebrală prin conținutul de elemente nutritive.

Pentru un plus de energie putem să apelăm la o gustare bazată pe fulgi de ovăz deoarece aceștia sunt bogați în fibre și carbohidrați și ne asigură energie atunci când nivelul glicemiei începe să scadă.

Printre alimentele bogate în proteine care furnizează energie organismului se află și alunele de pădure, nucile, migdalele, caju. Acestea sunt bogate în acizi grași esențiali și coezima Q10. Poți apela cu încredere la un amestesc cu nuci atunci când simți că nu mai ai spor.

Dacă îți place să consumi mai multe lichide sau știi că urmează să intri într-o ședință, poți să-ți pregătești o cană de ceai verde, care te va ajuta să faci față până la finalul zilei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: