Cum alegem produsele pentru protectie solara

Se știe că soarele este benefic pentru organism, dar expunerea excesivă pe termen lung are urmări negative destul de serioase. Printre radiațiile electromagnetice emise de soare, radiațiile infraroșii reprezintă 53%, lumina vizibilă 43%, iar 4% sunt reprezentate de radiațiile ultraviolet. Razele gamma, razele cosmetice sau razele X nu ajung la suprafața terestră. Radiațiile UVB și UVC sunt absorbite de stratul de ozon, în schimb radiațiile UVA străbat atmosfera și ajung pe suprafața terestră.

Cu toții beneficiem de o fotoprotecție naturală, dar aceasta nu este suficientă, de aceea este recomandat să folosim produse de protecție solară. De exemplu, persoanele cu ten de culoare închisă au nivelul fotoprotecției mai ridicat decât persoanele cu ten de culoare mai deschisă, astfel acestea pot folosi produse cu un SPF mai mic. Dar haideți să vedem ce reprezintă cifra care urmează după SPF pe ambalaje, de exemplu dacă după o expunere la soare simțiți că începeți să vă ardeți după 10 min, o cremă cu SPF 10 vă va oferi protecție pentru 100 de minute.

Cele mai multe produse de fotoprotecție conțin acum ambele tipuri de compuși fotoprotectori, filtru și ecran, asigurând protecție atât față de UVA cât și față de UVB. Știți cremele acelea care lasă un strat gros alb pe piele? Ele sunt printre cele mai bune produse de protecție, au în compoziție oxid de zinc și oxid de titan. Special pentru protecția împotriva radiațiilor UVA sunt produsele care au în compoziție mexoril.

Doamnele și domnișoarele care folosesc frecvent ojă semipermanentă sau unghii false, lampa emite radiații UVB, deci înainte să plecați la salon aplicați puțină cremă de protecție pe mâini. De asemenea, solarul este mai periculos, acesta nu produce doar o fotoardere, ci produce fotoîmbătrânirea pielii.

Ochii sunt printre cei mai afectați de razele solare, de aceea trebuie să purtăm ochelari cu filtru UV, acum sunt la modă ochelarii polarizați, aceștia însă este posibil să nu conțină filtru UV deoarece sunt indicați pentru șoferi, reflectă lumina perpendicular pe ochi.

Nu uitați să vă aplicați cremă cu factor de protecție ori de câte ori ieșiți din casă. Pentru că este sezonul de stat la plajă, aplicați crema pe toată suprafața corpului și repetați aplicarea la cel puțin 2 ore sau după ce ieșiți din apă. De altfel, nu folosiți parfum înainte de expunerea la soare, deoarece uleiurile volatile din compoziție sunt fotosensibilizatoare.

Aveți grijă de pielea dumneavoastră pentru a preveni fotoîmbătrânirea și apariția ridurilor.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: