Demachierea

Produsele de curățare facială au rolul de a elimina sebumul, transpirația, praful sau bacteriile acumulate în timpul zilei, dar și produsele de machiaj. Pe perioada nopții, mai exact în intervalul 12:00-4:00 pielea este cea mai activă secretând foarte mult sebum pentru a elima bacteriile acumulate. Acesta este și motivul pentru care dimineața vă treziți cu tenul gras și încărcat. Demachierea trebuie să facă parte și din rutina de dimineață înainte de a începe să ne aranjăm pentru noua zi.

Selecția produselor se face pe baza a 3 criterii principale: tipul de piele, vârstă și gen, forma de prezentare a produsului și scopul utilizării. Tenul uscat are nevoie de un produs cu componente grase, cum este uleiul, pentru tenul gras se folosesc produse de bază de apă, sunt excluse cele pe bază de ulei,iar pentru tenul normal se folosește o combinație de produse.

Bunicii noștrii ne spun adesea că pe vremea lor făceau săpunuri naturale, care erau mai bune decât tot ceea ce găsim acum pe piață. De fapt nu este chiar așa, acele săpunuri erau alcaline, deci creșteau ph-ul pielii, adică creștea secreția de sebum și sudoare, astfel este bine să evităm săpunurile alcaline pentru curățarea feței.

Există mai multe tipuri de formulări pentru produsele de curățare facială: emulsii, creme, loțiuni, geluri, spume, măști sau chiar servețele demachiante. După folosirea oricărui produs de curățare este necesară spălarea cu apă din abundență deoarece componenta principală a acestor produse este reprezentată de un agent tensioactiv.

Gelurile de curățare abrazive nu sunt recomandate pentru uz zilnic deoarece conduc la deteriorarea funcției de barieră a pielii, cauzând uscarea excesivă, de aceea se folosesc o dată sau de 2 ori pe săptamână.

Servețelele umede demanchiante nu se folosesc în cazul tenului acneic deoarece irită și mai tare pielea și împiedă procesul de vindecare, chiar agravează problema acneei. Măștile de curățare sunt indicate pentru o curățare mai profundă mai ales în cazul tenului gras sau mixt, dar nu se mai folosesc mai mult de o aplicare pe săptămână. Pentru îndepărtarea machiajelor rezistente la apă cele mai eficiente produse sunt uleiurile demachiante.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: