Cum alegem fondul de ten?

Indiferent de tipul de machiaj, de zi sau de seară, fondul de ten reprezintă baza machiajul, ne ajută să mascăm unele imperfecțiuni, este ca o ”a doua piele”. Dacă nu suntem atente cum aplicăm fondul de ten, apare efectul de mască care nu este foarte estetic.

Înainte de a ajunge la etapa când îl aplicăm pe ten, trebuie prima dată să ne alegem un fond de ten adecvat, atât tipului nostru de ten cât și culorii tenului. Nu este indicat să îți alegi o nuanță prea închisă sau prea deschisă în comparație cu tenul tău, iar cel mai eficient mod de a testa dacă ți se potrivește culorea este pe gât. Avem tendința de a încerca pe mână, dar fondul de ten îl aplicăm pe față și pe gât, deci este indicat să-l testăm pe porțiunile unde îl aplicăm.

Când începem să ne machiem trebuie prima dată să ne curățăm tenul foarte bine, fie cu un demachiant sau cu o apă micelară, după care aplicăm o cremă hidratantă. Fondul de ten nu se aplică imediat după crema hidratantă, trebuie să așteptăm măcar 1 minut până aceasta intră în piele.

În funcție de textura fondului de ten pe care l-ai ales, acesta se aplică fie cu pensula sau cu degetele, în mai multe straturi, până obținem nivelul de acoperire dorit, în cazul celor cu textură lichidă, iar în cazul celor cu textură solidă, acestea trebuie aplicate neapărat cu ajutorul unui burete prin tamponare.

După ce l-ai întins uniform pe toată fața și pe gât, cu o pensulă aplică o pudră, în special în zonele care au aspect uleios, aceasta nu va masca doar aspectul lucios al tenului, dar va fixa și fondul de ten astfel încât să nu avem probleme întreaga zi.

Respectând aceste reguli foarte simple vei obține machiajul dorit, chiar la tine acasă, fără să mai pierzi timp pe la saloane.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: