Ce inseamna un stil de viata echilibrat?

În primul rând, un stil de viață echilibrat nu reprezintă un regim pe care-l ținem pentru o anumită perioadă de timp, de exemplu până reușim să slăbim 5kg, ci trebuie văzut ca pe o normalitate, asemenea unor reguli care fac parte din activitatea noastră zilnică, fără să cronometrăm câte zile mai sunt până terminăm regimul și putem mânca o felie de tort.

Așadar, dacă v-ați convins că este vorba de un mod de a trăi și nu de un regim, vă întreb acum, de câte ori ați spus că este scump să ai un stil de viață sănătos? Eu aud asta destul de des la persoanele din jurul meu și consider că s-a format o idee greșită asupra acestui aspect. În primul rând, sănătatea nu are preț, iar adoptarea unui stil de viață echilibrat este cheia către o viață sănătoasă și fericită.

Este mult mai ieftin să prevenim decât să tratăm. Prin respectarea unor reguli de bază reducem semnificativ riscul de apariție al bolilor metabolice, cum este diabetul zaharat de tip 2 sau bolile cardiovasculare. Să înlocuim unele produse de pe lista de cumpărături cu altele, este mult mai ieftin, ca de exemplu fructele în locul micilor gustări tip snacks sau mai multe legume în loc de prea multă carne.

Nu vă puteți da seama cât de mult contribuie alimentația la menținerea sănătății fizice și psihice. Încercați să faceți modificări în lista dumneavoastră săptămânala de cumpărături si schimbările vor începe să apară, de la starea de bine, de odihnă, de liniște, până la încrederea de sine și fericire.

Cum spuneam mai sus, pe lângă alimentație mai există și alți factori care contribuie la conceptul de “stil de viață sănătos”, printre aceștia fiind activitatea fizică, odihna, stresul, igiena.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: