Cat de daunatoare sunt bauturile racoaritoare

Acum când s-a încălzit foarte tare afară ne place să petrecem timp la terase, în parcuri, să consumăm băuturi răcoritoare. Într-adevăr, acestea vă răsfață simțurile, dar sunt foarte dăunătoare pentru organism, mai ales dacă devine un obicei. Este foarte bine cunoscut faptul că acestea au cantități mari de zahăr, coloranți și alți consevanți.

Datorită unei compoziții ”atât de bogate” ar trebui să le elimini din rutină, pentru a evita una din următoarele întâmplărite neplăcute:

  • Kilograme în plus! Cu fiecare seară în oraș în care stai pe terasă și consumi o băutură răcoritoare aduci un număr destul de mare de calorii. Aceste băuturi care conțin cantități mult prea mari de zahăr sunt responsabile de kilogramele în plus de pe cântar.
  • Chiar dacă ar trebui să fie băuturi răcoritoare, acestea de fapt mai mult ne sporesc setea deoarece nu înlocuiesc lichidele pe care le pierdem în timpul zilei,organismul rămânând în continuare deshidratat.
  • Afectarea metabolismului. Mergi la alergat in parc sau la sala, dar totusi nu prea vezi rezultate? Băuturile dulci încetinesc procesul de metabolizare, astfel kilogramele dispar mai greu, dar altele apar mult mai ușor. Chiar dacă pe etichetă scrie ”fără zahăr” eu te sfătuiesc să nu dai foarte multă credibilitate și mai bine consumi apă plată. Vei vedea mult mai repede meritele efortului tău!
  • Diabet! Cantitatea mare de zahăr pe care o conțin măresc nivelul zahărului din sânge și astfel crește riscul de a dezvolta diabet zaharat.
  • Modificari ale activitatii cerebrale. Pe lângă zahăr, aceste băuturi conțin și cantități mari de cafeină, care pe termen lung afectează activitatea cerebral, deoarece se instaleaza insomnia, agitația, perturbări de comportament.

Chiar dacă sunt colorate, atrăgătoare și par cele mai răcoritoare băuturi din lume, încearcă totuși să reziști tentației și să-ți protejezi mai bine orgnismul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: