Cereale la micul dejun?

Mănânci cereale la micul dejun în ideea că acestea sunt sănătoase și nu te îngașă? Cerealele din comerț sunt o adevărată bombă calorică, chiar dacă pe etichetă scrie că sunt cereale integrale sau musli, în realitate ele tot conțin zahăr și sunt dăunătoare pentru organism.

Un bol cu astfel de cereale la micul dejun este ca și când ai mânca o felie de tort. Consumate timp îndelungat conduc la dependența de zahăr și favorizează apariția kilogramelor în plus.

Cerealele pot să reprezinte o alterntivă pentru micul dejun, mai ales atunci când ești pe fugă și nu ai timp să pregătești altceva, dar ai grijă ce fel de cereale alegi. Cerealele cu ovăz, grâu, secară sunt ideale dacă ai un stil de viață sănătos, nu conțin zahăr adăugat, sunt bogate în fibre și vă asigură sațietate până la masa de prânz.

Există mai multe variante cum poți utiliza aceste cereale pentru a pregăti un mic dejun rapid, delicios și sănătos.

  1. Budincă din semințe de chia

-este foarte ușor de pregătit, conține cantități suficiente de proteine, fibre și grăsimi astfel încât să te ajute să nu simți nevoia de a ronțăi în permanență. Într-un bol pune o jumătate de cană de semințe de chia și 3 căni de lapte de migdale sau orez, care îți place mai mult, și las-o la frigider pănâ se umflă semințele. Poți chiar să o pregătești seara dacî vrei să dormi mai mult de dimineață. Ornează cu ce fructe dorești și amestec de nuci.

2.Granola cu iaurt sau lapte

-probabil îți plăceau cerealele din comerț și pentru textura lor crocantă. Stai liniștit,poți să te bucuri în continuare de textura crocantă cu ajutorul granolei, care este un amestesc de nuci, semințe și cereale integrale, care se introduc la cuptor până devin crocante și apoi se adaugă în lapte sau iaurt.

3.Terci de ovăz

-este  cel mai clasic exemplu de cereale sănătoase pentru micul deju. Poți să-l servești cu fructe sau amestec de nuci. La 150g de fulgi de ovăz, adaugă 500 ml lapte, pune pe foc pentru 5 minute, apoi ornează cu ceea ce preferi.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: