Pentru ce este buna apa cu lamaie

Care este primul lucru recomandat să-l facem după ce deschidem ochii dimineața? Să bem un pahar cu apă! M-am gândit să vă explic de ce este atât de bine să beți un pahar cu apă înainte de a gusta orice altceva dimineața. Dacă agăugați și o jumătate de lămâie stoarsă este sănătate curată.

În primul rând ajută la detoxifierea organismului, lămâia fiind un foarte bun diuretic stimulează eliminarea toxinelor. De altfel, conținutul mare de vitamina C din lămâie ajută la menținerea unei ten curat și sănătos.

În cazul în care suferi de constipație, încearcă să adopți acest obicei, deoarece lămâia stimulează  tractul gastrointestinal, fiind un tonic digestiv. De altfel este benefic și în cazul în care ai o infecție cu Helicobacter pylori sau pentru a preveni această situație.

Un pahar de apă cu lămâie întărește sistemul imunitar, prevenind instalarea unor afecțiuni cronice și protejând organismul de posibilele amenințări.

Lămâia are și un conținut bogat în fibre, ceea ce înseamnă că îți asigură sațietate pentru o perioadă mai lungă, te scăpa de senzația de a vrea să ronțăi ceva în permenență, ceea ce te ajută să pierzi câteva kilograme.

Aud foarte mulți oameni care spun că eei sufră de gastrită sau colon iritabil și nu pot consuma citrice, de aceea nu consumă apă cu lămâie. Într-adevăr, lămâia este acidă, dar în momentul în care ajunge în organism devine alcalină.

Pe lângă acid citric, lămâia conțineși acid ascorbic, elemente care se metabolizează foarte repede și favorizează absorbția mineralelor în sânge.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: