Sfaturi pentru schimbarea stilului de viata

Când vrei să faci o schimbare în stilul de viață nu este sufiecint să spui doar ”de mâine mă apuc de sport”, ”de mâine mănânc mai multe fructe și legume” sau ”de mâine mă las de fumat”. Un stil de viață echilibrat nu presupune să renunți doar la un anumit obicei sau să schimbi doar anumite obiceiuri, trebuie să faci schimbări pe toate planurile.

Îți voi prezenta care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le analizezi înainte de a face într-adevăr schimbări.

Eu aș pune în capul listei greutatea , deoarece aceasta poate conduce și la cele mai multe probleme de sănătate. Din păcate, obezitatea a pus stăpânire pe un număr tot mai mare din populație, aceasta conducând la afecțiuni grave la nivelul sistemului cardiovascular, probleme hormonale, diabet, pierderea încrederii de sine care conduce la afecțiuni psihice. Acesta ar trebui să fie primul lucru pe care-l faci, nu trebuie să arăți ca un fotomodel, ci să ai o greutate în limite normale pentru vârsta și înălțimea ta.

Un alt aspect, care te va ajuta să-ți păstrezi și greutatea, este alimentația.  Acum când tehnologia a evoluat foarte mult, alimentele sunt din ce în ce mai procesate, mai nocive, conțin cantități mari de aditivi, conservanți și coloranți. Acest lucrur ar trebui să te motive și mai mult să introduci cât mai multe fructe și legume în alimentația ta și treptat să elimini de tot produsele procesate. Consumul de fructe și legume ne asigură o cantitate importantă de nutrienți care întăresc sistemul imunitar și funcționarea organismului, deci ne țin la distanță și de alte afecțiuni.

Tot în capitolul alimentație aș introduce și consumul excesiv de sare și grăsimi, deoarece acestea sunt cele mai nocive pentru bolile sistemului cardiovascular, pentru persoanele cu diabet. Încearcă să schimbi sarea iodată cu sarea roz de Himalaya și să reduci consumul de grăsimi, pregătește mâncarea la cuptor, la aburi, renunță la gustările tip snacks.

Miscare in fiecare zi! Dacă până acum nu te-ai convins, din toate spoturile publicitare, de la televizor sau de pe panourile publicitare, cât de important este să faci mișcare în fiecare zi, chiar și mersul pe jos este considerat o formă de sport, sper că după ce îți spun că datele statistice arată că sportul reduce cu până la 55% riscul de apariție al unor boli cronice să faci o schimbare.

Un alt aspect important pentru o viață echilibrată și frumoasă este odihna. În mod normal ar trebui să dormim între 6 și 8 ore pe noapte, ceea ce nu este posibil de fiecare dată. Lipsa somnului poate conduce la adevărate probleme de sănătate, cât și afectarea relațiilor sociale, deoarece se instalează nervozitatea, stresul și agitația.

Vrei să ai mereu încredere în tine? Să te simți odihnit și plin de energie? Să duci o viață frumoasă și fericită? Încearcă să aplici aceste sfaturi și vezi schimbările care apar în viața ta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: