Uleiuri naturale pentru ingrijirea tenului

Produsele de curățare și demachiere din comerț sunt ”agresive” cu tenul nostru, în sensul că ele curăță foarte bine, dar poate prea bine, deoarece înlătură uleiurile naturale din compoziția pielii, ceea ce în timp conduce la deshidratare, roșeață, pete descuamate pe ten, toate acestea conducând la îmbătrâniea prematură a tenului.

Chiar și persoanele care au tenul gras trebuie să folosească produse care conțin și uleiuri, deoarecere uleiurile naturale din piele mențin hidratarea și elasticitatea pielii, adică previne apariția ridurilor. În locul produselor de curățare sau demachiere pe care le folosești deja, încearcă să le înlocuiești cu uleiuri cosmetice care au un efect foarte bun.

Există foarte multe uleiuri pe care le poți utiliza pentru curățare, chiar și pentru îndepărtarea machiajului, sunt foarte bune mai ales în zona ochilor deoarecere sunt blânde cu această zonă sensibilă.

  1. Uleiul de cocos este cu siguranță unul dintre cele mai folosite și își merită locul în acest top deoarece hidratează pielea foarte bine, îndepărtează machiajul rapid și lasă tenul curat. Totuși nu trebuie uitat că după utilizarea oricărui produs de demachiere este necesară clătirea cu apă caldă și tamponare cu un prosop uscat.
  2. Uleiul de avocado se găsește și el în majoritatea produselor cosmetice, deoarecere este foarte eficient pentru îndepărtarea machiajului rezistent. Dacă nu găsești să-ți achiziționezi ulei de avocado, poți să folosești fructul de avocado, pisează-l bine până se face o pastă moale, întinde puțin pe o dischetă demachiantă și aplică pe ten.
  3. Uleiul de măsline extravirgin, preferat cel presat la rece, de altfel este foarte hrănitor pentru ten, mai ales cel deshidratat sau sensibil.
  4. Uleiul de sâmburi de struguri a început să se regăsească în tot mai multe produse destinate demachierii, dar pentru a evita substanțele tensioactive din produsele cosmetice, folosiți acest ulei ca atare, pe o dischetă demachiantă. Binînțeles, nu uitați să clătiți cu apă caldă după aceea.

Iar acum, fie vorba între noi, vă recomand uleiul pentru bebeluși. Face minuni pentru ten, demachierea durează foarte puțin, lăsând tenul catifelat și neted.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: