Ce nu consuma nutritionistii NICIODATA!

Auzi tot timpul de alimente care sunt benefice pentru organism, îți aduc un aport important de vitamine, antioxidanți, că fac minuni pentru organismul tău, dar tu nu vezi nici o diferență? Pe lângă aceste alimente, care într-adevăr îmbunătățesc starea organismului, există o listă destul de complexă de alimente care nu ar trebui să le consumi niciodată.

Chiar și nutriționiștii afirmă că uneori este chiar imposibil să te abții dacă îți este poftă de ceva, doar că trebuie să consumăm cu moderație. În schimb, tot ei spun că sunt alimente pe care ei nu le consumă niciodată, deoarece nu fac nimic bine organismului.

Iată ce nu o să găsești niciodată în bucătăria unui nutriționist:

  1. Sare iodată – aceasta conține cantități foarte mari de iod sintetic care are numeroase efecte adverse asupra organismului, în primul rând solicită prea mult glanda tiroidă. Bineînțeles că au și ei sare în casă, dar sare roz de Himalaya.
  2. Mezeluri – acestea fac parte din categoria alimentelor procesate, care au un conținut mare de aditivi, conservanți și coloranți. Unii cercetători afirmă că aceste alimente stimulează dezvoltarea celulelor cancerigene.
  3. Popcorn – chiar dacă este în cap de listă atunci când vreți să ronțăiți ceva sau când mergeți la film, încercați să renunanți la acest obicei, deoarece conține foarte multe grăsimi nesănătoase, sare și coloranți.
  4. Alimente gătite prin prăjire – aici discutăm în principal despre cartofii prăjiți sau carnea prăjită în ulei. Nutrioționiștii spun că acestea cresc riscul apariției bolilor cardiovasculare și a diabetului.
  5. Margarină – în compoziția ei se găsesc cantități mari de acizi grași trans care sunt responsabili de creșterea LDL-colesterolului sau așa-numitul ”colesterol rău”.
  6. Covrigei, chipsuri, sărățele  -toate snacks-urile de acest gen sunt absolut evitate de nutrioținiști deoarece au conținut ridicat de sare și zahăr, grăsimi, elemente care nu aduc nici un aport nutrioțional organismului.

Nu este chiar atât de mare lista nu? Încearcă să elimini și tu aceste alimente și schimbările se vor vedea cu siguranță, te vei simți mai bine, mai plin de energie, mai sănătos.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: