Beneficiile mersului la sauna

Un stil de viață echilibrat presupune relaxare și sănătate, atât fizic, cât și psihic. Mersul la saună poate avea foarte multe beneficii pentru starea ta fizică și psihică, mai ales dacă respecți câteva reguli simple atunci când vrei să mergi.

Nu este recomandat să stai mai mult de 15 minute într-o saună. De altfel, nu trebuie să consumi alimente sau alcool cu cel puțin 1 oră înainte de a intra la saună, altfel riști să apară o senzație de disconfort și sesiunea ta de relaxare va fi sabotată.

De ce este atât de benefic să mergi la saună? La temperaturi cuprinse între 70-100C, organismul transpiră foarte mult, astfel fiind eliminate foarte multe toxine din organism și se reduce și stratul adipos. La temperaturi atât de mari se deschid porii de pe piele, aceasta fiind curățată în profunzime, iar după 15 minute de saună cremele de hidratare vor pătrunde mai bine în piele.

După o sedință de saună organismul tău va simți cu siguranță schimbările, vei fi mai relaxat, te vei simți mai ușor și plin de viață.

După ce ai ieșit din saună trebuie să te hidratezi foarte bine, pentru a recupera apa pierdută prin transpirație. Ședințele de saună sunt foarte benefice pentru persoanele care au dureri musculare sau reumatice, răceală sau gripă, deoarece la astfel de temperaturi virușii sunt distruși în totalitate.

Chiar dacă prezintă atât de multe beneficii, nu trebuie să facem exces, trebuie să alternăm cu alte modalități care ne îmbunătățesc starea fizică și psihică, cum ar fi sportul sau alimentația sănătoasă. Este sufiecient dacă mergeți de 2 ori pe săptămână, maxim de 3 ori.

În schimb, pentru persoanele care suferă de boli cardiace, infecții bacteriene, boli cu transmitere sexuală, este contraindicat să meargă la saună.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: