Nu arunca zatul de cafea!

Zațul de cafea are foarte multe beneficii pentru îngrijirea pielii și a părului. După ce îți pregătești cafeaua de dimineață nu te grăbi să arunci zațul din expresor, filtru sau ibric. După ce cafeaua te-a ajutat să te revigorezi, zațul de cafea te poate ajuta să scapi de urmele de oboseală de pe ten. Aplică ușor cu degetele zațul de cafea în zona cearcănelor, nu foarte aproape de ochi, iar după câteva zile de utilizare vei observa cum cearcănele dispar și ridurile se vor atenua.

Poți să aplici zațul de cafea ca pe o mască pe toată suprafața feței, nu doar în zona cearcănelor, deoarece are un puternic efect exfoliant și îndepărtează celulele moarte de pe ten, lăsând un aspect neted și uniform.

Fiecare femeie se confruntă la un moment dat în viață cu problema vergeturilor și a celulitei. Scrubul din zaț de cafea îndepărtează particulele moarte și astfel pielea este expusă la mai mulți nutrienți și oxigen care ajută refacerea pielii și cresc numărul de celule noi.

Pentru masaj anticelulitic puteți să vă pregătiți o mască cu albuș de ou și zaț de cafea, masați zona afectată pentru 5-10  minute după care clătiți cu apă caldă din abundență. După prima utilizare veți observa că dispare aspectul de coajă de portocală al pielii, aceasta fiind mai netedă și mai catifelată.

Persoanele care au culoarea părului mai închisă pot să apeleze la o mască cu zaț de cafea și pentru îngrijira părului, deoarece ajută la combaterea mătreții, previne căderea părului și ajută la menținerea unei culori închise și intense a părului. La 2 linguri de zaț de cafea adaugă o lingură de miere, una de lapte și un ou, amestecă foarte bine și apoi aplică pe scalp și pe lungimea părului. Învelește părului cu un prosop și las-o să acționeze pentru 30 minute.

Foto credit: pinterest

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: