Cum ne protejam ochii de razele solare

Primăvara a venit, soarele a ieșit pe cer, trebuie să începem să avem foarte mare grijă de ochii noștrii, deoarece, în timp, expunerea îndelungată la razele soarelui poate conduce la afecțiuni semnificative sau le poate agrava pe cele existente.

Pe lângă protecția oferită de ochelarii care conțin filtre UV, putem să consumăm alimente bogate în luteină. Aceasta are un efect antioxidant foarte puternic și protejează ochii de efectele radiațiilor UV. Luteina se fixează la nivelul cristalinului și în retină, oferind astfel o protecție eficientă împotriva razelor solare.

Cele mai bogate alimente în luteină sunt salata verde, varza, roșiile, ardeiul roșu, broccoli, mazăre, spanac. De altfel și strugurii au o capacitate antioxidantă puternică și previn apariția unor boli la nivelul ochilor.

Luteina previne degenerescenta maculara și cataracta, protejând împotriva radiațiilor solare și prevenind îmbătrânirea.

Trebuie să avem foarte mare grijă de ochii noștrii, să nu-i expunem la surse delumină artificală UV, să purtăm ochelari de protecție cu filtre UV, dar să avem și o dietă echilibrată care se ne furnizeze nutrienții de care avem nevoie.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: