Sporturi in aer liber

Acum că a venit primăvara avem și mai multe motive să ne apucăm de sport! Dacă nu îți place să mergi la sală, pentru că aerul este închis, sau la bazin, pentru că nu știi să înoți, dar totuși vrei să faci mișcare, stai liniștit, sunt numeroase activități în aer liber care te pot ajuta să-ți tonifiezi mușchii, să slăbești sau chiar să-ți crești rezistență.

Mersul pe bibicletă sau pe role sunt printre preferate. Sunt activități relaxante, distractive și care fac foarte mult bine organismului. Mersul pe bicicletă în ritm normal, timp de jumătate de oră pe zi ne ajută să ardem aproximativ 210 calorii și previne apariția bolilor cardiovasculare. O plimbare cu rolele timp de 30 de minute ne ajută să ne lucrăm mușchii picioarelor și posteriorului și ardem și 150 de calorii.

Studiile au demonstrat că o jumătate de oră de jogging pe zi previne apariția diabetului și a bolilor cardiovasculare. De altfel, mușchii picioarelor, ai posteriorului, dar și ai abdomenului se vor tonifia și vom scăpa de aproximativ 300 de calorii.

Dacă ai ieșit cu copii sau cu nepoții în parc și vă jucați tenis sau poate fotbal, mușchii picioarelor, ai mâinilor și ai abdomenului vor fi cei mai solicitați. După o jumătate de oră de fotbal sau tenis poți să scapi de cel puțin 250 de calorii.

Sportul în aer liber are extrem de multe beneficii, ne ajută să petrecem timp cu cei dragi, ne ajută să ne menținem starea de sănătate, să scăpăm de câteva kilograme sau să ne tonifiem mușchii. Astfel, cu atâtea variante mult mai plăcute și la fel de benefice, nu mai avem nici un motiv să nu ne apucăm de sport.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: