Alimente probiotice

De ce să apelăm la probioticele de sinteză, la suplimente alimentare când există alimente bogate în microorganisme vii care stabilizează echilibrul florei intestinale? Probioticele sunt acele bacterii foarte micuțe, dar foarte benefice organismului nostru, deoarece acestea colonizează la nivelul intestinului îmbunătățind funcționarea florei intestinale.

Cele mai mari cantități de bacterii benefice pentru tractul digestiv se găsesc în produsele lactate.

Kefirul si laptele acru sunt bogate în lactobacili și bifidus, organisme vii care refac flora intestinală. Conțin însă și drojdie care are un puternic efect antioxidant pentru organism.

Iaurtul este unul dintre cele mai cunoscute probiotice naturale. Cele care conțin cea mai mare cantitate de bacterii benefice sunt cele provenite de la capră.

Tradiționalele murături sunt foarte benefice pentru înmulțirea bacteriile la nivelul florei intestinale. Nu trebuie să consumăm murături în exces, deoarece acestea conțin și o cantitate foarte mare de sare.

Algele verzi și spirulina sunt foarte bogate in bacterii care colonizează la nivelul florei intestinale. Cele mai răspinde bacterii în alge sunt bifidobacteriile și lactobacilii care sunt importante pentru funcționarea normală a tractului digestiv.

Foto credit: pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: