Cum combatem stresul si anxietatea?

Stresul și anxietatea reprezintă probleme care afectează tot mai mulți oameni. Agitația, timpul și alimentația sunt responsabile de instalarea acestestora. Nu mai avem timp să ne bucurăm de lucrurile care ne plac, să petrecem timp pentru noi, agitația apare în lipsa timpului de a rezolva tot ce trebuie rezolvat și astfel se instalează starea de stres, nervozitate și anxietate.

Nu trebuie să ignori aceste probleme, deoarece ele se pot agrava, nu este indicat să apelezi nici la medicamente care pot să creeze dependență, însă, poți opta pentru medicina naturistă. Există multe plante care te pot ajuta să te relaxezi, să combați stresul și astfel să faci față provocărilor ritmului cotidian.

Stresul, anxietatea sau agitația sunt stări normale pe care oricine le-a experimentat, fie că a avut un examen important, un interviu sau o problemă personală, cu toții știm ce îneamnă asta. Acestea sunt normale în astfel de situații, dar în momentul în care încep să-ți afecteze starea de sănătatea și calitatea vieții, trebuie să faci ceva în această privință.

Pentru început trebuie să îți acorzi puțin timp să vezi de ce ai ajuns în această situație, să acorzi mai multă atenție nevoilor tale, gândurilor și sentimentelor pe care noi le ai, ca să poți să înțelegi ce trebuie schimbat.

Dacă vrei să previi instalarea stresului și a anxietăți, cum spuneam, există plante care te pot ajuta.

Turmericul este foarte mult folosit în medicina ayurvedica datorită proprietăților benefice pentru trup și minte, dar are și foarte bune proprietăți adaptogene, fiind astfel foarte bun pentru a preveni stresul și anxietatea.

Ginseng este folosit încă de sute de ani în urma pentru creșterea vitalității și a stării de energie a organismului. Ceaiul de ginseng sau tinctura te vor ajuta să faci față stresului cotidian.

Fructele de goji sunt foarte bune pentru a combate stresul și a oferi o stare de liniște și relaxare. Există mai multe forme de utilizare, fie ca atare sau adăugate într-un smoothie sau ceai de fructe de goji.

Ceaiul de lemn dulce este recunoscut pentru proprietățile sale adaptogene, ajută la armonizarea organismului și relaxare.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: