Remedii naturale pentru demachierea tenului

Te-ai săturat să îți agresezi tenul cu substanțele tensioactive din soluțiile micelare sau produsele de demachiere? Dacă tenul nu este foarte bine curățat cu apă după utilizarea soluțiilor demachiante, în timp, apare îmbătrânirea prematură a tenului, deoarece acestea afectează stratul protector al pielii.

Șervețelele demachiante, soluțiile micelare sau cremele demachiante au în compoziția lor și alcool, care, după o folosire îndelungată pot să conducă la sensibilizarea tenului, iritații în zona ochilor sau pe piele.

Există câteva alimente, care sunt convinsă că le avem cu toții la frigider, care fac minuni pentru tenul nostru. Când te-ai săturat de produsele demachiante din comerț care nu lasă tenul curat, încearcă una din următoarele variante.

Laptele! Este minunat pentru piele, doar nu era folosit degaba de regine, printese si zeite. Singura diferență dintre laptele din frigider sau laptele demachiant, este că cel din frigider nu are coloranți și substanțe parfumante adăugate în el.Grăsimile și poteinele din lapte ajută la hidratarea tenului, lăsând pielea moale și catifelată. După ce ai curățat tenul cu o dischetă cu lapte, clătește cu apă și vei observa diferența.

Cred că ai folosit cel puțin o dată iaurt după ce ai stat prea mult la soare. Pentru că are un efect hidratant atât de bun și de calmare al pielii, este foarte bun și ca demachiant. Ajută în cazul pielii iritate sau sensibile.

Un aliment de sezon, care este foarte bun pentru îngrijirea și demachierea tenului este castravetele. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, calmează pielea iritată și cea cu tendință spre acnee. Poate să fie folosit ca demachiant, nu lasă tenului un aspect gras și are și efect răcoritor. Poți să-l dai pe răzătoare și apoi să te demachiezi cu ajutorul unei dischete demachiante, poți să storci doar zeama din el și să o folosești în locul unei soluții demachiante. Este foarte bun și pentru reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: