Plante pentru sistemul imunitar

Dacă vrei să ai o stare de sănătate bună, trebuie să ai foarte mare grijă de sistemul tău de apărare, adică de sistemul imunitar. Ajută-ți organismul pentru a putea și el să te ajute pe tine atunci când ceva potențial dăunător amenință starea ta de sănătate.

Introdu câteva dintre următoarele alimente în regimul tău și astfel îi oferi puterea de a lupta împotriva agenților infecțioși.

Oregano și cimbru prezintă acțiune antimicrobiană care ajută foarte mult sinusurile și plămânii. Cu siguranță ai în bucătărie aceste condimente, care probabil nu credeai că pot să fie atât de benefice. De altfel, poți să le consumi și sub formă de ceai.

Despre Echinacea nu cred că trebuie să vă spun foarte multe, deoarece toată lumea știe că este cea mai benefică plantă pentru sistemul imunitar. În ultimii ani a devenit una dintre cele mai vândute plante.

Usturoiul conține un compus numit alicina care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.De altfel este o plantă folosită de pe vremea strămoșilor noștri cu foarte bune proprietăți antifungice pentru a dezinfecta rănile.

Datorită proprietăților sale de a încălzi organismul, se consideră că Ghimbirul împiedică acumularea toxinelor în organsim, astfel previne  apariția infecțiilor virale, fungice sau bacteriene.

Voi ce metode preferați pentru a vă întări sistemul imunitar?

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: