Untul de cacao

Untul de cacao este folosit frecvent în produsele cosmetice si in saloane de infrumusetare. Are un conținut bogat în vitamina A, C, E, polifenoli, magneziu, calciu, cupru, fier si un continut foarte mare de acid oleic care îi oferă proprietăți atât de benefice pentru îngrijirea pielii.

Pe lângă toate beneficiile aduse de o compoziție atât de complexă, untul de cacao are și un dezavantaj, nu oferă protecție împotriva radiațiilor UV, cu toate acestea este prezent în foarte multe produse solare. Într-adevăr produsele solare pe bază de unt de cacao ajută la obținerea unui bronz rapid, uniform și de durată, dar mai bine alegem produse care să ne protejeze de radiațiile UV.

Prin compoziția sa bogată, untul de cacao stimulează sinteza de colagen care oferă elasticitate pielii, regenerează pielea și previne îmbătrânirea. Acidul oleic din compoziția sa îmbunătățește aspectul epidermei, ceea ce îl face un produs atât de benefic pentru îngrijirea tenului.

Untul de cacao se găsește pe eticheta  multor produse cosmetice, pentru îngrjirea tenului, creme pentru corp, pentru masaj sau chiar produse pentru îngrijirea părului. Este foarte indicat pentru îngrijirea părului deteriorat și uscat deoarece hrănește firul de păr și îmbunătățește structura acestora.

S-a demonstrat că produsele care conțin unt de cacao au ajutat și la reducerea cicatricilor, a vergeturilor și chiar a celulitei, oferind astfel pielii un aspect ferm, uniform și catifelat.

Produsele pe bază de unt de cacao se absorb foarte repede în piele, nu lasă aspect gras, ci pielea este mai netedă și mai catifelată.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: