Proprietatile mierii de Manuka

Mierea de Manuka prezintă o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta, deci ar fi păcat să nu o ai prin casă. A fost pentru prima dată descoperită în anii 1980 în Noua Zeelandă, fiind un produs derivat din nectarul fructelor de Manuka.

Principala sa acțiune este cea antimicrobiană, având efecte foarte bune și în cazul microbilor care deja au manifestat o rezisntență față de antibiotice. Cel mai bun exemplu este reprezentat de infecțiile streptococice din gât sau cele produse de stafilococi.

Printre acțiunile mierii de Manuka se numără și cea antibacteriană, studiile demonstrând eficacitatea acesteia în ceea ce privește calmarea și vinderea rănilor. Poate să fie aplicată pe arsuri minore, răni infectate, în cazul unei gingivite, deoarece ajută la menținerea unui mediu umed în zona afectată și totodată hidratează foarte bine. Prezintă și proprietăți antiinflamatoare, astfel grăbind timpul de vinderae al leziunilor și cicatrizarea.

Mierea de Manuka este și un prebiotic foarte bun, astfel dacă începi să consumi acest tip de miere îmbunătățești dezvoltarea microorganismelor benefice sistemului digestiv.

Ca orice alt tip de miere, și aceasta, datorită proprietăților antiinflamatoare, antibacteriene și antimicrobiene, poți să o folosești ca o mască naturală pentru ten, deoarece calmează roșeața, hidratează tenul uscat și ajută la întărirea barierei naturale de protecție a pielii.

Foto credit: shutterstock

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: