De ce se ingrasa parul?

Îngrășarea rapidă a părului este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni, ceea ce conduce la iritabilitate, nervozitate și pierderea încrederi de sine. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă în urma unor greșeli pe care noi le facem.

Știu că sună foarte ciudat, dar spălatul părului în exces conduce la îndepărtarea uleiurilor secretate de scalp, ceea ce forțează scalpul să secrete mai mult sebum pentru a-l putea înlocui pe cel pe care noi l-am îndepărtat prin spălare și astfel părul nostru se îngrașă din ce în ce mai des.

Dacă suntem pe fugă și ne șampon doar puțin, superficial, ca să ieșim cât mai repede din cadă, mai mult rău facem, deoarece sebumul nu va fi îndepărtat, iar după uscare părul va fi tot cu aspect gras. De altfel și balsamul de păr joacă un rol important pentru cum arată părul nostru după ce îl uscăm. Tocmai de aceea, trebuie să ținem minte că balsamul de păr îl aplicăm doar pe vârfuri, acesta conține componente grase pentru a ne hidrata părul și dacă îl vom aplica de la rădăcină îi vom da părului un aspect uleios.

O altă greșeală pe care o facem este că suntem preocupați mereu de cum ne stă părul și suntem tot timpul cu mâinile în păr ca să-l aranjăm. Persoanele care au acest tic sunt predispuse la îngrășarea părului mai rapidă, deoarece toată murdăria de pe mâini ajunge pe firul de păr.

Acestea sunt principalele greșeli care conduc la îngrășarea rapidă a părului.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: