Despre plantele medicinale

Plantele medicinale au fost folosite in medicina naturistă încă de la începutul civilizației umane, din acest motiv este una dintre cele mai vechi metode de tratare, care se aplică și în ziua de astăzi.

Odată cu trecerea anilor, medicina naturistă a continuat să se dezvolte foarte mult, rămânând astfel printre metodele cele mai des folosite de către populație. Desigur, medicina s-a dezvoltat foarte mult, tratamentele sunt din ce în ce mai multe pe piață, dar totuși, fitoterapia rămâne arta de a trata cu ajutorul plantelor.

Adesea nu se cunoaște care este adevărata definiție a plantei medicinale. Acestea nu sunt doar plante pe care le folosim atunci când suntem bolnavi sau vrem să tratăm ceva, până și mirodeniile din bucătăria noastră, cu care gătim, pot să reprezinte o plantă medicinală. De exemplu, cimbrul, busuiocul, rozmarinul sunt doar câteva dintre condimentele pe care le folosești în bucătărie și care sunt și foarte bune plante medicinale folosite cu mulți ani în urmă.

În bucătăria ta, cu siguranță ai folosit cel puțin o dată varză albă, care este foarte bună pentru tratarea urticariei sau cu siguranță ai în frigider niște hrean care este cel mai bun remediu pentru infecțiile de la nivelul sinusurilor.

Cu toate beneficiile pe care le prezintă, medicina naturistă trebuie folosită în cazul poblemelor de zi cu zi, de intensitate minoră, care nu necesită un consult de specialitate.

Este indicat să apelăm la medicina naturistă cu scopul de a preveni, deoarece plantele sunt extrem de bogate în nutrienți care ajută organismul să-și întărească imunitatea pentru a lupta împotriva agenților exteni.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: