Alimente anti-aging

Produsele anti-aging ocupă un spațiu destul de semnificativ pe rafturile magazinelor, deoarece stresul cotidian și alimentația au determinat o îmbătrânire prematură a tenului cu care tot mai multe doamne și domnișoare se confruntă.

Nopțile pierdute, stresul, nopțile în care ați adormit machiate, consumul excesiv de zahăr, carbohidrați sau lactate, toate acestea conduc la îmbătrânirea tenului deoarece afectează producția de colagen și procesele imflamatorii.

Pe lângă produsele cosmetice anti-aging poți să pui în coșul de cumpărături și câteva alimente care te ajută să previi îmbătrânirea prematură a tenului. Rodia are un conținut ridicat de vitamina C care previne apariția ridurilor și a pungile de sub ochi sau chiar cearcănele. Legumele verzi (rucola, salată, spanac, kale, urzică) mențin nivelul de hidratare al pielii.

Pepenele roșu are efect antioxidant puternic, luptând împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili de apariția ridurilor și a cearcănelor. În plus, ajută și la menținerea nivelului de hidratare.

Dacă îți place să consumi salate, nu uita să adaugi și ardei roșu gras deoarece este bogat în vitamina C și contribuie la producția de colagen.

Pe lângă rutina de îngrijire a tenului, încearcă să adaugi în alimentație și cele menționate mai sus pentru a-ți menține tinerețea pielii.

Foto credit: pinterest

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: