Avocado-cel mai benefic fruct

Este esențial să alegi cu foarte mare atenție alimentele pe care le pui în farfurie pentru a te asigura că organismul primește nutrienții esențiali pentru o funcționare corespunzătoare.

Avocado este unul dintre fructele care conține cei mai mulți nutrienți și ce mai benefici. Este folosit atât pentru gătit, pentru smoothie sau pentru preparate tip aperitiv. Este benefic organismului deoarece este bogat în fibre, vitamine, fier, calciu, potasiu și acizi grași mononesaturați.

Are un conținut important în acizi grași Omega 3, pentru aceasta fiind și cel mai utilizat, deoarece crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria. Este foarte des recomandat pentru reducerea colesterolului, pentru detoxifierea organismului, deoarece  ”curăță” intestinul gros și subțire.

Avocado are în compoziție și acid folic, care ajută la menținerea sănătății aparatului cardiovascular și a aparatului de reproducere. De altfel, prin conținutul său în aminoacizi, avocado ”luptă” împotriva radicalilor liberi și astfel încetinește procesul de îmbătrânire al organismului.

La o compoziție atât de complexă, putem să-l folosim și pentru ”hrănirea” părului sau a tenului. Există foarte multe tipuri de măști pe bază de avocado, atât pentru păr, cât și pentru ten care s-au dovedit foarte benefice. Acționează foarte bine pe tenul și părul uscat și deshidratat.

Pentru mai multe detalii despre cum îl poți folosi într-o mască de păr sau de față vezi articolul 5 tipuri de masti pentru ten  .

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: