Aloe vera pentru tenul acneic

Aloe vera este o plantă folosită cu mulți ani în urmă pentru arsuri, iritarea pielii, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante. Datorită acestor acțiuni terapeutice, gelul transparent din interoriul frunzelor este benefic și pentru tenul cu acnee moderată.

Dacă tenul tău are tendințe acneice și cauți o modalitate blândă de tratare și curățare, încearcă aloe vera pură sau chiar sub formă de mască. Poți să aplici gelul din frunzele de aloe în locul unui gel de curățare pentru a elimina bacteriile de pe ten din timpul zilei și pentru a stimula circulația sanguină. Aplică în cantitate generoasă pe față, lasă-l să acționeze pe timpul nopții și dimineața clătește cu apă din abundență. Vei observa cum iritația și roșeața cauzate de acnee se vor calma.

Dacă vrei să-ți prepari o mască, poți să adaugi la gelul din aloe vera și zeamă de lămâie. La 3 linguri de gel de aloe vera adaugă doar o linguriță de zeamă de lămâie, deoarece este acidă și poate să irite pielea. Aplică masca pe ten pentru 5 minute după care clătește din abundență cu apă.

Alte ingrediente cu puternice proprietăți antibacteriene sunt mierea și scorțișoara. Într-un bol adaugă o lingură de gel din frunzele de aloe vera, 2 linguri de miere și un vârf de lingură de scorțișoară. Această mască îndepărtează bacteriile de pe ten care sunt principala cauză a acneei. Aplică masca pe ten pentru 10 minute după care clătește cu apă din abundență.

Dacă produsele cosmetice nu au efect încearcă aceste variante pentru calmarea tenului acneic și pentru cărțare, iar efectele vor apare după doar câteva utilizări.

Foto credit: bodygeek.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: