Alunga oboseala!

Cred că toți am spus cel puțin o dată că ”de mâine mă culc mai devreme ca să nu mă mai trezesc așa obosit”. Sau cu siguranță am avut zile în care am depășit numărul recomandat de cești de cafea numai ca să alungăm oboseala. Dar oare de câte ori ne-am gândit că poate nu orele de somn sunt de vină, că poate trebuie să schimbăm altceva pentru a ne simți mai bine.

O persoană cu un stil de viață echilibrat nu se confruntă cu această situație neplăcută, de a se trezi dimineața și a se chinui să mascheze semnele de oboseală. Există câteva obiceiuri, care, dacă le adopți, te pot ajuta să scapi de senzația de oboseală.

În primul rând trebuie să ai răbdare, pentru că nici o minune nu s-a întâmplat peste noapte, așa cum nici organismul tău nu se va adapta schimbărilor din prima zi.

Printre aceste obiceiuri, există unul foarte simplu și ușor, pe care mulți oameni îl neglijează, fără să-și dea seama cât de mult îi poate afecta. Consumul de apă! Deshidratarea ne copleșește cu o stare de slăbiciune și iritabilitate în același timp, începem să căscăm foarte mult, deci apare senzația de oboseală. Încearcă să consumi cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a-ți păstra performanțele.

Acum că a venit primăvara este momentul oportun să introduci în alimentație mai multe legume verzi deoarece acestea îți furnizează un plus de energie și te ajută să rămâi concentrat întreaga zi. De altfel, nici proteinele nu ar trebui să fie lipsite din alimentație, mai ales consumate dimineața reprezintă cel mai bun aliat al tău împotriva senzației de oboseală. De altfel, la micul dejun ar trebui să eviți să consumi prea mulți carbohidrați, deoarce aceștia stimulează producerea de glucoză și toată ziua te vei simți epuizat .

Un alt aspect important, pentru a alunga senzația de oboseală este sportul. Sună ciudat nu? Ați crede că sportul de fapt vă obosește. Este fals, sportul ne ajută să eliminăm toxinele, să ne relaxăm și astfel să ne simțin mai odihniți. Orice formă de sport este necesară pentru o viață sănătoasă, chiar și o plimbare pe jos până acasă te poate ajuta să te simțin mai bine.

Încearcă să adopți aceste reguli și treptat vei observa schimbările, te vei simți mai bine, nivelul de performanță crește, iar cei din jur te vor invidia pentru energia pe care o emani.

Foto credit: bodygeek.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: