Nutrienti benefici pentru par

Rădăcina firului de păr este alcătuită dintr-un element numit folicul care are nevoie de nutrienți pentru a ne asigura un scalp sănătos. Dacă ați apelat la diverse tratamente sau măști pentru căderea părului, pentru mătreață sau chiar și pentru strălucire, dar totuși rezultatele nu sunt vizibile, ar trebui să observați că majoritatea afecțiunilor sunt în strânsă legătură cu alimentația și stilul de viață.

La fel ca întregul organismul și scalpul are nevoie de vitamine, minerale, acizi grași. Pentru un păr strălucitor și sănătos trebuie să ne schimbăm puțin stilul de viață, nu doar să-l chinuim cu tratamente și soluții.

Printre principalele componente din care este alcătuit părul se numără proteinele, astfel trebuie să ne asigurăm că avem o alimentație cu suficiente proteine. Un aport redus de proteine conduce la deteriorarea firului de păr, acesta devenind uscat și fragil.

Acizii grași esențiali nu trebie să lipsească, iar organismul nu îi poate produce și atunci trebuie să ne asigurăm că îi vom obține din alimentație. Omega 3 este principalul acid gras care ne păstrează firul de păr hidrat. Cele mai bogate surse de Omega 3 sunt somonul, păstrăvul, macrou, avocado, nuci.

Principala cauză pentru căderea părului este deficiența de fier, care practic întrerupe ”alimentarea” cu nutrienți a foliculilor și astfel este afectat ciclul de creștere al părului. Fierul este prezent în toate tipurile de carne, în special carnea roșie, dar și în fructe și legume.

Să nu uităm că părul are nevoie și de rezistență pentru a face față temperaturilor ridicate la care îl supunem sau atunci când îl ținem legat, astfel trebuie să avem și un aport suficient de calciu. Nu ezitați să includeți în alimentație produse lactate, fructe și legume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: