Lapte vegetal pregatit acasa

De câțiva ani grija populației pentru alimentele pe care le pun în coșul de cumpărături a crescut foarte mult. Cu toții încercăm să alegem ceea ce este mai bun, ne mai orientăm câteodată și după etichetele ”bio”, cert este că eu am văzut tot mai mulți oameni care stau și citesc ingredientele de pe etichetele produselor.

Cea mai mare atenție am observat că se acordă produselor lactate, mai ales că unele persoane sunt ovo-lacto vegetiariene. Dacă te numeri printre persoanele care consumă de obicei lapte vegetal, te sfătuiesc să încerci acasă aceste rețete, nu conțin aditivi și sunt foarte ușor de pregătit.

Pentru laptele de cocos ai nevoie de o cană fulgi de cocos, 2 căni de apă și un praf de sare. Totul este foarte simplu, punem ingredientele în blender și le amestecăm pentru câteva minute, până se omogenizează foarte bine, apoi îl strecurăm printr-o sită și gata, ne-am obținut laptele vegetal chiar acasă.

Dacă îți place mai mult laptele de migdale , ai nevoie de 3 linguri de unt de migdale, 2 căni de apă și un praf de sare. Și în acest caz aducem ingredientele în blender și le omogenizăm foarte bine, dacă este nevoie filtrăm la final.

Altă variantă pentru laptele de migdale, este chiar să folosești fructele de migdale. Acestea trebuie lăsate la hidratat pentru 12 ore și apoi curățate de coaja aceea maronie. La o cană de migdale hidratate trebuie 2 căni apă, puțină sare sau vanilie dacă îți place să fie mai dulce și gata este lapte vegetal de migdale.

P.S: poți să le păstrezi la frigider pentru cel puțin o săptămână. Te-am convins să alegi această variantă pentru lapte vegetal în locul celui din comerț?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: