Continul de zahar din sucul de portocale

Sucul de portocale a început să fie nelipsit la micul dejun. Este cea mai bogată sursă de vitamina C, ne ajută la întărirea sistemului imunitar și ne furnizează și energie atunci când ne simțim apatici. De fapt, chiar și atunci când simțim că am făcut puține excese alimentare apelăm la un suc de portocale făcut în casă ca să ne detoxifiem puțin.

V-ați gândit că pe lângă toate aceste beneficii, sucul de portocale are și câteva dezavantaje?

Portocalele sunt foarte bogate în fibre, dar atunci când le adăugăm în storcătorul de fructe acestea sunt distruse și astfel crește foarte mult cantitatea de fructoză, care este absorbită rapid în absența fibrelor. Fructul în forma sa naturală conține aproximativ 4,5 g de fibre, în timp ce un pahar de 200 ml de suc de portocale conține doar 0,7 g fibre.

De altfel și numărul de calorii dintr-un pahar de suc este mult mai mare decât dacă consumăm fructul normal (aproximativ 150 de calorii ). Un pahar de suc conține aproximativ 5 lingurițe de zahăr, ceea ce conduce la creșterea glicemiei și afectarea metabolismului.

Nu trebuie să-l eliminăm de tot din alimentație, trebuie doar să-l consumăm în cantități mai mici și mai rar sau putem să adăugăm apă (la o parte suc de portocale adăugăm 4 părți de apă). Altă alternativă ar fi să încercați să folosiți blender, nu storcător, pentru că așa rămâne mai multă pulpă din fruct și implicit este mai bogat în fibre.

Beneficiile consumului de portocale în stare naturală, nu sub formă de suc ar fi că ne asigură senzația de sațietate datorită conținutului de fibre și consumăm mai puține calorii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: