Coriandru si beneficiile lui pentru copii mici

Pentru a beneficia de cele mai bune proprietăți ale fructelor de coriandru, acestea trebuie recoltate într-o zi cu umiditate crescută. În industrie, coriandru este folosit pe scară largă ca și corector de gust și miros. Fructele de coriandru ajută la funcționarea normală a aparatului digestiv.

Se folosește ca produs de referință în tratarea colicilor abdominale, se asociază cu fructe de chimen, anason sau fenicul. Cea mai mare utilizare este pentru tratarea colicilor la bebeluși, dar trebuie reținut foarte bine faptul că acesta NU se pune în lapte, deoarece copilul va refuza apoi laptele simplu, ci se administrează cu lingurița, DOAR pe perioada colicilor.

Adesea se asociază în tratamentul atoniilor digestive, stări de flatulență, dispepsii prin stoparea proceselor fermentative de la nivel intestinal.

Uleiul volatil de coriandru este un tonic și un stimulent recomandat în stări de oboseală  și astenie. Este STRICT contraindicată administrarea uleiul de coriandru la bebeluși.

Pe lângă toate aceste beneficii, coriandru este și un foarte bun condiment în gastronomie. Este folosit în foarte multe rețete cu năut, linte sau chiar pentru condimentarea cărnii.

Foto credit: botanistii.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: