Sistemul imunitar

Principalul ”agent de pază” al organismului împotriva unor boli este sistemul imunitar. Prin intermediul anticorpilor, sistemul imunitar identifică agenții nocivi și totodată îi și memorează, astfel încât să-i poată eimina. Așa cum nimic nu ne oferă rezultate eficiente 100%, nici sistemul imunitar nu ne poate proteja împotriva tuturor bolilor existente .

Un sistem imunitar bun, care să lupte corespunzător împotriva celor mai mulți agenți nocivi se obține printr-un stil de viata echilibrat. Există câteva ”reguli” care, aplicate constant ajută la stimularea și întărirea sistemului imunitar.

  • Cele mai importante elemente pentru întărirea sistemului imunitar sunt vitaminele, mai ales vitamina A, C și E, dar și mineralele precum zinc, seleniu, cupru. Acestea sunt cel mai ușor de procurat din fructe și legume, nu trebuie să ne apelăm la suplimente alimentare când mai bine de jumătate din teritoriul țării este folosit pentru agricultură și avem la dispoziție fructe și legume proaspete.
  • Un impact important asupra sistemului imunitar îl au și acizii grași esențiali, în special Omega 3. Acesta scade incidența bolilor aparatului cardiovascular, dar totodată reduc și inflamația. Cele mai importante surse sunt peștele, nucile, migdalele, semintele de cânepă.
  • Un aspect important pentru menținerea unui sistem imunitar ”sănătos” este exrcițiul fizic. Chiar și 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi ameliorează funcționarea sistemului imunitar.

Acum că se aproprie primăvara și au loc schimbări de temperatură, sistemul nostru imuntar este supus unui efort maxim pentru a ne ține la distanță de diverse afecțiuni. Nu este prea târziu să apelăm acum la o schimbare a stilului nostru de viață și să ne pregătim sistemul imunitar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: