Alimente functionale

Etapa principală în adoptarea unui stil de viață echilibrat este de a furniza elementele nutritive necesare pentru a satisface cerințele nutriționale. Tot mai multe studii se realizează în domeniul nutriției pentru identificarea componentelor biologic active din alimente, care au rolul de a îmbunătăți starea fizică și psihică, dar și de a reduce riscul apariției unor boli.

Aceste alimente se numesc alimente funcționale, termen care a luat naștere în anul 1980 în Japonia. În general sunt alimente care conțin vitamine, acizi grași, minerale specifice și fibre.

Interesul pentru alimentație a crescut semnificativ în ultimii ani. Cererea din partea populației, cât și schimbările socio-ecomice,au condus la realizarea a cât mai multe studii în industria alimentară, pentru a vedea cum acestea pot influența modul de viață.

În prezent se studiază foarte intens alimentele funcționale care au potențial de a îmbunătăți bunăstarea populației și totodată de a reduce riscul unor boli cronice.

În legislația Europeană alimentele funcționale nu au fost încă definite, dar cererea tot mai mare a condus la demersurile necesare pentru obținerea unor reglementări, ceea ce a determinat Comisia Europeană să acorde o mai mare atenție în aprobarea categoriei de alimente funcționale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: