Uleiul de argan

Uleiul de argan apare pe etichetele de la majoritatea produselor cosmetice și probabil cu toții am folosit cel puțin un produs care conține ulei argan. Dar cunoaștem oare adevăratele lui proprietăți?

Adevăratul ulei de argan se obține din fructul arborelui de argan, iar pentru 1L ulei este nevoie de 100 kg de fructe. În compozția lui se găsesc acizi grași esențiali și vitamina E, fiind folosit în principal pentru acțiunea regeneratoare și nutritivă.

Este folosit cel mai des în preparatele pentru îngrijirea părului deoarece ajută la hidratarea în profunzime a firului de păr, în special pentru vârfuri deteriorate sau uscate. Dar totodată oferă și strălucire părului.

Datorită compoziției sale redă vitalitatea și elasticitatea pielii, având propietăți hidratante foarte bune pentru tenul uscat. Există studii care demonstrează că uleiul de argan este benefic și pentru tenul gras cu tendință spre acnee, iar acidul linoleic din compoziție reduce inflamația și accelerează procesul de vindecare a rănilor cauzate de acnee.

Prin conținutul său în acizi grași este recomandat frecvent pentru combaterea dermatitei atopice, ameliorând eczemele și iritațiile.

Conținutul în vitamina E îl face benefic și pentru fortificarea unghiilor. Prezintă și proprietăți antibacteriene, ceea ce împiedică dezvoltarea micozelor la nivelul unghiilor.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: