Ce gresim la micul dejun?

Cu toții știm că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea, foarte multe persoane susțin că nu se simt chiar atât de bine în timpul zilei chiar dacă au luat micul dejun, că nu observă nici o schimbare în bine.

Este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei, dacă consumăm ceea ce organismul are nevoie. Dacă alegem alimente nesănătoase, organismul nu va beneficia de elementele nutritive de care are nevoie și ne vom simți lipsiți de energie, iar senzația de foamne continuă va persista întreaga zi.

Cea mai mare greșeală pe care o fac majoriatea oamenilor la micul dejun este să consume cereale cu mult zahăr. Într-adevăr, cerealele sunt foarte benefice pentru organism la micul dejun, dar cele pe bază de ovăz, tărâțe, cereale integrale care ne furnizează fibre, nu cele cu un conținut foarte mare de zahăr. Acestea nu fac decât să ne stimuleze și mai mult senzația de foame, chiar imediat ce ne-am ridicat de la masă.

Un alt obicei frecvent întâlnit la micul dejun este consumul de sucuri. Un suc natural, făcut de tine, cu fructe și legume proaspete, este foarte bun și sănătos. Însă, sucurile din comerț au adaos de zahăr și nu conțin vitamine sau fibre, care sunt esențiale organismului.

De altfel, la micul dejun întâlnim foarte des produse de patiserie, în special croissant cu unt. Aceste produse conțin zahăr, făină rafinată și grăsimi nesănătoase, care nu ajută organismul să ”reziste” în ziua care urmează.

În principal, avem nevoie de fructe și legume proaspete, optează pentru un smoothie căruia îi poți adăuga semințe de chia pentru un plus de fibre și proteine, sau un sandwich cu avocado și ou, iar energia pe care o vei emana întreaga zi îi va surprinde pe cei din jur.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: