Saratele cu faina integrala si seminte

Dacă îți place să ronțăi ceva atunci când lucrezi, ești stresat sau când ești foarte concentrat, poți opta pentru sărățelele din semințe, sunt foarte sănătoase și sățioase. Spre deosebire de cele din comerț, acestea sunt făcute de tine în casă, cu ingrediente alese de tine cu atenție. Sunt foarte iubite și de cei mici, când le găsesc în pachețelul pentru școală.

Ingrediente:

-100g semințe floarea-soareui crude

-100g semințe de dovleac

-50g semințe de susan crude

-50g semințe de in

-130g fulgi de ovăz

-130g făină integrală

-2 linguri ulei de măsline

-400-500ml apă

-1 praf de sare

Preparare: într-un bol amestecați semințele de floarea-soarelui, semințele de in, semințele de susan, făina integrală și fulgii de ovăz. Separat, într-un alt bol amestecați apa, uleiul de măsline și sarea, nu puneți toată apa dintr-o dată, mai bine mai adăugați spre final în funcție de consistență. Peste amestecul lichid aduceți amestecul format din semințe și fulgi, trebuie să se formeze un aluat cu consistența asemătoare cu smântâna groasă care curge. Dacă vi se pare că este prea gros amestecul, mai adăugați puțină apă sau dacă este prea lichid mai adăugați semințe.

Așezați hârtie de copt într-o tavă și puneți puțin ulei de măsline. Aluatul îl întingeți uniform în toată tava și presărați semințele de dovleac și puțină sare. Introduceți tava în cuptorul încins la 170C pentru 15 minute.  După cele 15 minute scoateți tava și tăiați blatul după formele și dimensiunile pe care le doriți. După ce despărțiți puțin formele introduceți înapoi tava la cuptor, la foc mic, pentru încă 40-45 minute.

Sărățelele trebuie scoase din tavă imediat cum le-ați scos de la cuptor și lăsate să se răcească pe o altă tavă sau un grătar, astfel încât să nu se aburească.

P.S: eu le folosesc și dimineața în loc de pâine,unse cu unt sunt delicioase.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: