Ananas si bromelaina

Bromelaina reprezintă un amestesc de enzime care provin de la ananas, principalul ei rol fiind în digerarea proteinelor. În regiunile Americii Centrale și de Sud este folosită încă din anii `50 pentru tratarea rănilor ușoare, în special pentru reducerea inflamației.

Ananasul este un fruct foarte bogat și în antioxidanți, fibre și enzime, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și reducerea inflamației.

Bromelaina acționează la nivelul aparatului digestiv, în principal asupra procesului de digestie, ușurând absorbția nutrienților proveniți din alimente de natură proteică. Studiile clinice demonstrează efectele antiinflamatoare ale bromelainei prin scăderea nivelului de tromboxan A2 și prostaglandină E2 din sânge.

De altfel, bromelaina stimulează descompunerea fibrinei care este asociată cu retenția de lichid, adică dispare senzația de picioare și mâini umflate.

Bromelaina este foarte utilizată în aproape toate procesele care sunt asociate cu o inflamație sau durere, cum ar fi mușcături de insecte, înțepături sau chiar după operații minore.

Bineînțeles,chiar dacă este un supliment alimentar, este indicat să aveți o recomandare de la medic, deoarece sunt contraindicate persoanelor alergice la ananas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: