Învinge senzația de oboseală!

Atunci când sunt schimbări bruște de temperatură sau la trecerea de la un anotimp la altul, cea mai mare problemă de care se plâng majoritatea oamenilor este starea de oboseală și senzația de slăbiciune. Există însă câteva metode care ne pot ajuta să trecem peste această perioadă, mai ales acum că primăvara bate la ușă, trebuie să ne întărim puțin organismul.

    1. Activitatea fizică

-vi se pare puțin ciudat că sportul ar putea să ne ajute să scăpăm de oboseală? De foarte multe ori, sedentarismul reprezintă o cauză a oboselii, deoarece aceste persoane au o circulație deficitară care îngreunează eliminarea toxinelor din organism.

-încercați să faceți orice fel de mișcare în fiecare zi, chiar și plimbatul într-un ritm puțin mai alert decât de obicei.

  1. Hidratarea

-în primul rând este important să avem un aport suficient de apă, deoarece aceasta ne furnizează elementele chimice necesare organismului.

-pentru un plus de imunitate și energie puteți introduce sucurile din fructe și legume în alimentație.

-cel mai frecvent suc pe care mi-l prepar în perioadele dintre anotimpuri pentru întărirea sistemului imunitar și pentru combaterea oboselii este cel cu sfeclă, morcov, lămâie și puțin ghimbir.

  1. Consumul în exces de alimente

-mâncatul excesiv poate induce starea de oboseală, deoarece organismul este mai greu, iar metabolizarea va fi mai dificilă, ceea ce ne va consuma rezervele de energie.

-este important să mâncăm atât cât să ne potolim foamea, nu până nu putem să ne mai ridicăm de la masă, să evităm zahărul, grăsimile hidrogenate și coloranții artificiali.

Încercați aceste mici ”trucuri” și organismul dumneavoastră va fi pregătit să combată trecerea dintre anotimpuri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: