Îngrijirea tenului acneic

Dacă a trecut ceva timp de când faci tratamente pentru tenul acneic, ai o adevărată colecție de produse, dar încă nu vezi nici un rezultat, este timpul să încerci să-ți schimbi stilul de viață, în special alimentația și să consumi alimente benefice pentru tenul acneic.

Pe lângă nopțile în care ai adormit cu machiajul pe față, stresul, dezechilibrele hormale și alimentația joacă un rol extrem de important în aspectul tenului. Din lista de alimente pe care ți-o voi prezenta poți să-ți prepari smoothie sau să le consumi ca atare, vei vedea cum schimbările apar imediat. Stai liniștită, nu este nimic cu gust neplăcut care să te ”chinuie”, majoritatea sunt fructe sau legume.

Mango este o sursă bogată de vitamina A și C care au un rol foarte important în producerea colagenului, care este responsabil de elasticitatea pielii și oferă rezistență.  Toate legumele cu frunze verzi sunt benefice, deoarece acestea ajută la detoxifierea organismului, iar dacă pe interior suntem ”curați” așa vom fi și pe exterior.  Uleiul de cocos sau untul de cocos au proprietăți antibacteriene, antifungice, iar acneea știm că apare în urma unei colonizări bacteriene.

Smoothie-ului tău poți să-i adaugi cu încredere turmeric deoarece acesta are acțiune antiinflamatoare care ajută la reducerea inflamației provocată de acnee.

Pentru un smoothie gustos, dar și foarte benefic este indicat să congelezi mango, poți adăuga și o banană congelată și restul ingredientelor pe care ți le-am prezentat mai sus.

 

2 thoughts on “Îngrijirea tenului acneic

Add yours

    1. Da, aceasta este una dintre variante. Pentru al doilea, puteti adauga orice legume cu frunze verzi, mango. De exemplu telina apio, baby spanac, mango si o ceasca de apa. Smoothie va ofera posibilitatea sa adaugati orice legume preferati, sa vi-l personalizati dupa placeri.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: