Cum ne alegem produsele de îngrijire în funcție de tipul tenului?

Alegerea produselor pentru îngrijiea pielii poate să fie o adevărată bătaie de cap. De obicei avem tendința să întrebăm în stânga și în dreapta, prietenele sau colegele despre produsele pe care le folosesc pentru hidratare, dar trebuie să fim foarte atenți atunci când luăm o decizie, deoarece produsele trebuie să fie adecvate tipului nostru de piele și problemelor legate de aspect cu care noi ne confruntăm.

Hidratarea cutanată este o condiție indispensabilă pentru păstrarea unui aspect sănătos al pielii, al elasticității și al prospețimii. La nivel cutanat, apa are rol în plasticizarea cheratinei, în modificarea structurii unor proteine (cum este colagenul) și a permeabilității cutanate. V-ați convins acum cât este de important să bem apă?

Dintre toate tipurile de piele, pielea uscată este cel mai greu de tratat și îngrijit, de fapt, pentru acest tip de piele nu există o metodă de tratare ci doar posibilități de ameliorare temporară printr-o îngrijire adecvată și constantă. Piele uscată se caracterizează prin mai multe simptome, care pot să fie vizibile (crăpături, roșeață, suprafețe lucioase), senzoriale (disconfort manifestat prin lipsa elasticității, mâncărime, durere) sau pot să fie tactile (este aspră la atingere și cu denivelări).

Pielea normală sau grasă pot să devină uscate atât prin acțiunea unor factori externi, dar și a factorilor interni.

Produsele de hidratare trebuie alese în funcție de zona corporală pe care vrem să o aplicăm, deoarece produsele pentru îngrijire facială, mai ales cele destinate pielii uscate au un procent crescut de apă în comparație cu produsele pentru corp sau pentru mâini. De exemplu, cremele pentru mâini conțin derivați de silicon pentru a oferi o rezistență mai mare la spălări repetate.

Astfel, când vă alegeți produsele pentru îngrijire, gândiți-vă prima dată în ce categorie a tipurilor de piele vă încadrați, luați în considerare dacă aveți alergii cutanate sau pete. Pentru pielea normală sau cu ușoare tendințe spre sensibilizare se aleg produse care nu conțin ingredinte grase, pentru pielea uscată se aleg produsele cu un procent mare de apă, iar pentru pielea grasă se aleg produsele care au un conținut redus de substanțe grase, în special gelurile și loțiunile sunt foarte benefice acestui tip de piele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: