Ce mâncăm înainte să mergem la sală?

Când vine vorba de mersul la sală sau la bazin, auzim frecvent în jurul nostru că nu este bine să mâncăm cu cel puțin 2 ore înainte de antrenament. Ei bine acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece totul depinde de ceea ce mâncăm. Haideți să discutăm puțin despre ce este bine să mâncăm înainte să mergem la sală și când este bine să mâncăm.

Pentru o energie maximă în timpul antrenamentului primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te hidratezi foarte bine pe timpul zilei, cât și în timpul antrenamentului.

Dacă te afli printre norocoșii care au timp să mânânce cu 2-3 ore înainte de a merge sală, este recomandat să consumați proteine, grăsimi și carbohidrați. Trebuie evitate alimentele care provoacă disconfort abdominal, în special mâncărurile grase, fasole sau broccoli.

În schimb, dacă ceasul ticăie și mai este o oră până ajungi la sală, apelează la un bol cu lapte și cereale, pe lângă faptul că este sățios, ajută la reducerea durerilor musculare în timpul și după antrenament.

În situația în care ești deja în drum spre sală și ți-ai dat seama că nu ai mâncat, apelează rapid la o banană sau niște stafide, este foarte important să nu intri la antrament fără să nu mănânci, trebuie doar să fim atenți la ceea ce mâncăm.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: