Cum alegem pasta de dinți?

Când ajungem la raionul cu produse cosmetice este ca și când a venit o avalanșă peste noi, gama de produse este foarte divesificată și de cele mai multe ori pierdem ceva timp pe acolo până ne hotărâm ce să punem în coș.

Când vine vorba să ne alegem pasta de dinți este extrem de important să fim atenți la compoziție, deoarcere unele ingrediente din pastele de dinți, folosite timp îndelungat, ne pot afecta smalțul.

Pastele de dinți sunt cele mai reprezentative produse pentru îngrijirea orală, acționează ca abrazive îndepărtând placa bacteriană și resturile alimentare, de aceea este important să acordăm puțină atenție atunci când o alegem.

Cel mai important aspect este că nu trebuie să folosim costant paste de dinți care conțin agenți de albire sau agenți antibacterieni, deoarece în timp, aceștia sunt agresivi cu smalțul dentar. Cel mai frecvent agent de albire care se găsește în pastele de dinți este pirofosfatul de calciu , este foarte abraziv, iar după o utilizare îndelungată reduce smalțul dentar. Alți agenți de albire sunt: carbonatul acid de sodiu, fosfatul dicalcic sau dioxid de titan.

De altfel, în pastele de dinți există și îndulcitori, pentru a le oferi un gust plăcut, cel mai indicat este să alegem o pastă de dinți care conține xilitol, deoarece este un îndulcitor natural, are un conținut mic de zaharoză, se absoarbe mai lent decât glucoza și nu determină creșterea glicemiei. Un alt avantaj ar fi că formează complexe solubile cu calciu și ajută la remineralizarea smalțului dentar.

Ingredientele care previn apariția cariilor și care întăresc smalțul dentar sunt compușii cu fluor (fluorură de sodiu, zinc amine fluorurate). Compușii antimicrobieni pe care îi găsim în pastele de dinți sunt clorhexidina, hexetidina, ticlosan.

Știu că pare complicat, dar dacă acordați puțină atenție în alegerea produselor veți face primii pași spre o dantură mai sănătoasă.

2 thoughts on “Cum alegem pasta de dinți?

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: