Alimente benefice pentru îngrijirea tenului

Stilul de viață și alimentația joacă un rol foarte important pentru aspectul tenului, unele alimente ne pot face bine, dar sunt și alimente care ne pot face rău.

Nu o să-ți vină să crezi, dar printr-un stil de viață echilibrat poți spune adio acneei, tenului gras, tenului uscat sau deshidratat. Iată câteva alimente care sunt benefice pentru un ten sănătos și luminos, fără ore multe petrecute la salon.

Foarte importante pentru aspectul tenului sunt vitaminele:

  • Vitamica C ajută producția de colagen, ceea ce determină înlăturarea cicatricilor și a acneei, dar totodată înlătură și roșeața. Alimentele cu un conținut bogat în vitamina C sunt portocalele, broccoli, varza de Bruxelles și ardei roșii.
  • Vitamina E care se găsește predominant în legume cu frunze verzi, avocado, măsline și migdale, ajută la repararea dermului și a stratului de protecție al pielii.
  • Vitamina A combate apariția tenului cu aspect gras prin scăderea producției de androgeni, în plus are și rol protector împotriva infecțiilor deoarece determină producția în piele de noi celule. Pentru aportul de vitamina A trebuie să consumăm caise, legume cu frunze verzi, morcovi, cartofi dulci.

Pe locul 2 în îngrijirea tenului se află apa. Prin consumul de apă piele este hidratată, astfel ajută la eliminarea toxinelor. O piele deshidrată, uscată, nu funcționează cum trebuie, deci este necesar să te hidratezi foarte bine pentru o piele strălucitoare.

Acizi grași pot să influențeze aspectul tenului, dar noi știm că grăsimile benefice pentru organism sunt cele nesaturate. Un dezechilibru între grăsimile saturate și cele nesaturate conduce la apariția de inflamații, care au ca rezultat apariția acneei, a eczemelor pe piele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: