Smoothie

Timpul reprezintă cea mai mare problemă a societății din ultimul deceniu, motiv pentru care, de cele mai multe ori sărim peste niște etape importante pentru funcționarea optimă a organismului. În ritmul accelerat al vieții cotidiene noi putem să mergem în sens opus față de el și să demonstrăm că se poate, cu puțină ambiție, să avem grijă și de noi.

În cazul în care se anunță o zi aglomerată și știi că nu prea vei avea timp pentru gustările dintre mese sau nici măcar să iei prânzul, poți să-ți prepari un smoothie foarte sățios și gustos, îl pui în sticluță și îl ai lângă tine atunci când organismul începe să cedeze. Nu trebuie să te oprești din treabă, îl poți ține lângă tine pe birou și în timp ce te gândești la problema pe care trebuie să o rezolvi poți să-l savurezi liniștit.

  • Smoothie cu ananas și spanac: în blender introducem o ceașcă de apă, 2 felii de ananas curățat, o mână de baby spanac, 2-3 frunze de busuioc, zeama de la jumătate de lămâie sau lime și o linguriță de miere.
  • Smoothie energizant cu fructe de pădure: pentru un plus de energie și vitamine poți să-ți pregătești un smoothie cu mure, afine, coacăze roșii și o banană, adaugi o ceașcă de lapte de cocos, puțin ghimbir ras și o linguriță de miere dacă vrei să fie puțin dulce.
  • Smoothie detoxifiant cu spanac și portocale: în blender adăugăm 2 portocale curățate, o mână de spanac, o mână de pătrunjel și puțină țelină apio.
  • Smoothie cu castravete și banane: pentru acesta este indicat să băgăm seara banana la congelator ca să o putem folosi pentru smoothie. În blender adăugăm un castravete tăiat cubulețe, banana inghețată, 100 ml suc de portocale, 1 linguriță de miere.

Când vine vorba de smoothie putem să fim foarte inventivi și să ne creeăm propria rețetă, putem adăuga orice fruct sau legumă, dar, pentru un plus de fibre putem adăga și semințe de chia, de in sau de cânepă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: