Remedii pentru un somn liniștit

Se întâmplă adesea să stingem luminile, să ne băgăm în pat, dar totuși să treacă câteva minute bune sau chiar ore fără să adormim. Insomnia începe să devină o problemă tot mai des întâlnită în populație, iar după un somn neodihnitor, nu vom putea avea reușitele pe care ni le propunem în ziua ce urmează.

O persoană care nu a apucat să doarmă minimul de ore necesare nu este o persoană chiar atât de prietenoasă, nu vrem să ne aflăm în această sitație nu? Pentru a fi pozitivi și plini de încredere trebuie să avem un somn liniștit și odihnitor.

Primul pas pe care putem să-l facem înainte să ne băgăm în pat este un duș cald, deoarece un corp curat este un corp mai ușor, mai relaxat și mai calm, iar cât timp stăm noi la duș putem să punem apă la încălzit pentru un ceai. În cazul în care vă plac băile lungi puteți adăuga 2-3 picături ulei de lavandă în apă și o agitați puțin înainte să vă băgați.

Un ceai din plante cu proprietăți relaxante te pot ajuta să te relaxezi și creează și senzația de somnolență. Poți să-ți faci un ceai de tei, mușețel sau lavandă.

Sfatul pe care-l dau tot timpul prietenilor mei și persoanelor dragi mie este să citească puțin în fiecare seară. După ce ai terminat cu rutina de seară, înainte să stingi luminile, citește câteva pagini dintr-o carte care-ți place, te va ajuta foarte mult să-ți relaxezi mintea, nu te vei mai gândi la problemele din timpul zilei sau cele cu care urmează să te confrunți a doua zi. Cititul a reprezentat dintotdeauna, încă de pe vremea strămășonilor noștrii, cea mai bună metodă de relaxare, te ajută să te desprinzi de realitate și să faci parte dintr-o altă poveste.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: