Ciocolata neagră

Ciocolata face parte din micile plăceri ale tuturor, ceea ce este bine, pentru că studiile au demonstrat că ciocolata neagră poate să fie benefică organismului. Nu trebuie să renunțăm de tot la ciocolată, trebuie doar să începem să consumăm ciocolată neagră, doar cea care are peste 65% cacao, aceasta este bogată în antioxidanți și flavonoizi, compuși cu foarte multe beneficii asupra organismului, spre deosebire de ciocolata obișnuită care conține foarte mult zahăr și grăsimi saturate.

Antioxidanții din ciocolata neagră provin din boabele de cacao, aceștia ”atacă” celulele și previn apariția unor boli, iar flavonoizii au acțiune antiinflamatoare, antibacteriană și antialergică. În mod normal, acești nutrienți îi găsim și în fructe și legume, nu trebuie acum să consumăm doar ciocolată neagră, mai ales că nu este recomandat să consumăm mai mult de 2 bucățele/zi.

Studiile au demonstrat că ciocolata neagră reduce riscul apariției unor boli de inimă deoarece scade tensiunea arterială. Acidul oleic conținut în untul de cacao crește colesterolul bun din sânge. De altfel este și un foarte bun antidepresiv, deoarece conține serotonină care ajută eliberarea de stres (cu toții știm cât de bine ne simțim după ce mâncăm puțină ciocolată, ei bine acest lucru poate să fie chiar și mai benefic și mai sănătos pentru organism când consumăm ciocolată neagră).  Un alt beneficiu foarte important pe care-l are ciocolata neagră este asupra dezvoltării creierului, în special îmbunătățește memoria.

În urma acestor studii se pare că putem totuși să ne răsfățăm cu o bucățică de ciocolată neagră, știu, este foarte amară, dar după o perioadă o să vă obișnuiți cu gustul, gândiți-vă numai la cât de benefică este. Dar nu uitați că trebuie să existe un echilibru, nimic nu trebuie consumat fără moderație.

 

 

2 thoughts on “Ciocolata neagră

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: